درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1392/8/11 - 10:25:32
تعداد بازدید: 1287
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

وقتی محاسبات امنیتی مرکل بر همـ می‌ریزد
پیام سربسته اسنودن برای خانم صدر اعظم
پیام سربسته اسنودن برای خانم صدر اعظم

اسنودن در نامه اخیر خود به صدر اعظم آلمان به نکات معناداری اشاره کرده است. نکاتی که پافشاری بر روی آنها می‌تواند باعث تغییر بازی امنیتی برلین در برابر واشنگتن شود. با این حال اسنودن پیام واقعی خود را به صورتی سربسته به مرکل منتقل ساخته است.

به گزارش انصار به نقل از خبرگزاری فارس، افشاگر برنامه‌های جاسوسی امریکا در نامه‌ای خطاب به صدراعظم آلمان که از جنجالی‌ترین قربانیان این برنامه‌ها بوده نوشته اتحاد جامعه بین‌الملل می‌تواند امریکا را به ترک رفتارهای مخربش وادار کند. ادوارد اسنودن در این نامه خطاب به مرکل و ماموران فدرال تاکید کرده است که گفتن حقیقت ( در خصوص برنامه جاسوسی امریکا) جرم محسوب نمی شود. نقض نظام مند قوانین امنیتی بین المللی توسط ایالات متحده امریکا نکته دیگری است که اسنودن به آن اشاره کرده است. در هر حال نامه نگاری کوتاه اسنودن به مرکل در نوع خود قابل تامل است. با یک رمز گشایی ساده از این نامه میتوان دریافت که رفتار امنیتی دولت برلین در برابر واشنگتن چگونه از سوی اسنودن مورد انتقاد قرار گرفته است.

سکوت صدر اعظم در برابر یک جرم امنیتی

واقعیت امر این است که ایالات متحده امریکا در مسئله شنود مکالمات صدر اعظم آلمان و همچنین جاسوسی سایبری از شهروندان آلمانی و سایر کشورهای اروپا و جهان نوعی جرم امنیتی را مرتکب شده است. با این وجود نحوه برخورد مرکل با این جرم محرز نشان میدهد که وی اساسا علاقه‌ای نسبت به افشای حقایق پشت پرده ندارد. حقایق پشت پرده‌ای که اسنودن از مرکل خواسته است در بیان آنها تردید نکند. این درخواست اسنودن از مرکل در حالی صورت میگیرد که حزب دموکرات مسیحی آلمان، حزب متبوع مرکل، خود نیز در جریان پروژه‌های امنیتی و جاسوسی مشترک با واشنگتن قرار داشته است. یکی از اصلی ترین ترسهای صدر اعظم آلمان، افشای نقش سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی کشور آلمان در ماجرای جاسوسی امریکاست. تاکنون مقامات امنیتی به صورتی غیر مستقیم مرکل را نسبت به افشای جاسوسی‌های مشترک صورت گرفته توسط برلین و واشنگتن تهدید کرده اند. مرکل نیز در مواجهه با این تهدید ترجیح داده است سکوت کند و حل پرونده جاسوسی و امنیتی امریکا را به گذشت زمان بسپارد.

این رویکرد مرکل بارها باعث انتقاد دیگر احزاب آلمانی قرار گرفته است. در جریان انتخابات سراسری اخیر در ماه سپتامبر شاهد بودیم که صدر اعظم آلمان از سوی حزب رقیب سوسیال دموکرات و همچنین حزب سبز به سبب انفعال در برابر پرونده جاسوسی امریکا مورد انتقاد قرار گرفت. با این وجود مرکل ترجیح داد به این سکوت ادامه دهد. هم اکنون صدر اعظم آلمان توانسته اند بار دیگر در انتخابات پیروز شود. از این رو حاشیه امنیت وی در خصوص ادامه این سکوت عذاب آور بیشتر شده است. در چنین شرایطی اصرار اسنودن به مرکل و علنی سازی نامه‌هایی که وی برای صدر اعظم آلمان مینویسد بدترین مسئله ممکن برای برلین محسوب میشود. اصرارهای اسنودن در خصوص بیان حقیقت پشت پرده، بازی سکوت صدر اعظم آلمان در برابر امریکا را بر هم میزند. در چنین شرایطی ممکن سات مرکل به صورت ناخواسته ناچار شود بازی امنیتی خود را در برابر واشنگتن تغییر دهد و حتی به قیمت افشای همکاری‌های امنیتی پشت پرده کشورش با امریکا، واکنش قاطعانه تری در برابر نهادهای امنیتی وابسته ایالات متحده اتخاذ کند.

پیام اصلی اسنودن برای مرکل

اگرچه افشای حقایق پشت پرده در خصوص جاسوسی امریکا از اروپا و آلمان، یکی از خواسته‌های اسنودن از مرکل محسوب میشود اما پیام اصلی نامه اسنودن موضوع دیگری است. اسنودن از صدر اعظم آلمان خواسته است تا نوعی ائتلاف ضد جاسوسی را در برابر ایالات متحده ایجاد کند. ایجاد این ائتلاف ضد امنیتی میتواند گردش اطلاعات میان امریکا و اروپا را مختل کند. با توجه به نقش مرکل در معادلات سیاسی و اقتصادی اروپا، وی قدرت شکل دهی این ائتلاف را به صورت بالقوه داراست. با این وجود مرکل به سبب روابط نزدیکی که با واشنگتن داشته است، از این اقدام اجتناب کرده است. اسنودن معتقد است که هم اکنون متعاقب افشاگری‌های صورت گرفته علیه فعالیتهای جاسوسی امریکا از اروپا، زمینه مناسبی برای شکل دادن به ائتلاف امنیتی اروپا علیه امریکا به وجود آمده است. این خود بدترین خبر ممکن برای واشنگتن و نهادهای امنیتی امریکا محسوب میشود.

با توجه به اینکه کشورهایی مانند فرانسه،اسپانیا، ایتالیا،چین،برزیل و مکزیک نیز قربانی این جاسوسی گسترده بوده اند، شکل دهی این ائتلاف امنیتی علیه امریکا چندان سخت نخواهد بود. با این حال جهت اقدام نهایی در این خصوص لازم است یکی از سران کشورهای اروپایی پیش قدم شود. فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه نشان داده است که به سبب ضعف در ارتباطات بین المللی، قدرت شکل دهی یک ائتلاف موثر را در سطحی معمولی نیز ندارد. با این وجود مرکل به توجه به انتخاب دوباره اش به عنوان صدر اعظم میتواند چنین ائتلافی را شکل دهد. اسنودن در قالب نگارش نامه‌ای به ظاهر ساده، در پی عینی سازی این مسئله برآمده است. با این حال صدر اعظم آلمان به خوبی میداند که در صورت شکل دهی این ائتلاف ضد امنیتی علیه امریکا، عملا مناسبات سیاسی برلین -واشنگتن به نازل ترین سطح خود طی دهه‌های اخیر خواهد رسید. واقعیت امر این است که صدر اعظم آلمان قصد ندارد در این خصوص کمترین ریسکی صورت دهد، از این رو مقامات امنیتی امریکا را با لحنی آرام مورد خطاب قرار میدهد!

نگرانی‌های مرکل تشدید میشود

اگر نامه نگاری‌های اسنودن به مرکل و نهادهای امنیتی آلمان به یک روند مستمر تبدیل شود، صدر اعظم آلمان با مطالبات عمومی گسترده‌ای در طرح کشور خود و حتی اتحادیه اروپا مواجه خواهد شد. مطالباتی که میتواند منجر به تسلیم مرکل در برابر خواسته اصلی اسنودن شود. با این حال صدر اعظم آلمان همچنان در پی فرار از وضعیت موجود و مختومه نشان دادن پرونده جاسوسی امریکاست. هم اکنون مرکل بیش از آنکه از اقدامات جاسوسی و امنیتی امریکا نگران باشد، از افشاگری‌های احتمالی اسنودن نگران است. به عبارت بهتر، قدرت اسنودن جهت بر هم زدن بازی امنیتی برلین در عرصه بین المللی زیاد است. صدر اعظم آلمان به خوبی میداند که کنترل بازی اسنودن در برهه فعلی کار ساده‌ای نیست.

برانگیختگی افکار عمومی آلمان و اروپا در خصوص جاسوسی امریکا میتواند نتیجه عینی ادامه افشاگری‌های اسنودن باشد. در چنین شرایطی صدر اعظم آلمان بیشتر در صدد مهار بازی اسنودن است. نکته مهم‌تر اینکه تا کنون رویکرد عینی صدر اعظم آلمان برخورد نرم و منفعلانه با موضوع جاسوسی امریکا بوده است. علی رغم اینکه مرکل در این خصوص انتقاداتی را علیه اقدامات امریکا مطرح کرده است اما در عین حال سعی داشته است پروژه عادی سازی مسئله جاسوسی امریکا و القای بیتفاوتی در میان افکار عمومی نسبت به این مسئله را به صورتی ظریف مدیریت کند. در چنین شرایطی نامه نگاری اسنودن پازلهای چیده شده از سوی مرکل را بر هم میریزد. به راستی صدر اعظم آلمان در آینده چگونه میخواهد با این بحران دامنه دار برخورد کند؟

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1119






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.